تفاوت بین سبک زندگی افراد، سبب گرایش و توجه به اصول دکوراسیون شده است. افراد تمایل به خرید اشیاء دکوراتیو دارند. تناسب رنگی میان اجزا را رعایت می کنند. دیگر همه می داند رعایت مهمترین نکات دکوراتیو و دکوراسیون ساده ترین راه برای نمایش شخصیت، روحیه و هنر یک فرد در چیدمان منزل او است.
دکوراتیو
دکوراتیو به معنی هنر زینتی است. هدف این کار طراحی و ساخت ابزاری زیبا و کاربردی است. دکوراتیو بیشتر برای طراحی های داخلی کاربرد دارند. شی دکوراتیو حاصل تلفیق هنر و صنعت است. چوب، شیشه، سرامیک، انواع پاره ها، و فلزات مواردی هستند که در تولید یک شی دکوراتیو به کار می روند. اجسام دکوراتیو را می توان به دو دسته ثابت و متحرک تقسیم کرد. به عنوان مثال کاغذ دیواری یک شی دکوراتیو ثابت و مجسمه ها جزو اشیاء متحرک هستند. برخی از اشیای دکوراتیو عبارتند از:
انواع آینه های قدی و دیواری
پایه های شمع و گلدان ها
ظروف های زینتی سرامیکی، سفالی و …
قاب عکس ها
انواع ساعت ها
صندلی ها
آباژورها
نمونه ای از وسایل دکوراتیو
امروزه به علت پیشرفت صنعت معماری و توجه به طراحی داخلی ساختمان ها انواع مختلفی از دکوراتیو ها به وجود آمده اند که با برای طراحی فضاهای سبز و نماهای داخلی ساختمان ها، هتل ها و ادارات کاربرد دارند. این موارد عبارتند از: شیشه، رنگ، آینه، پانل و ساندویچ پانل ها، چراغ ها و بتن ها.
دکوراسیون
دکوراسیون به معنی ایجاد هماهنگی بین اجزا برای نمایش برجسته تر رنگ ها، مبلمان و سایر وسایل خانه است. اصل اساسی در همه کارهای هنری رعایت ریزه کاری و اصول فنی است. برای دکوراسیون سبک های مختلفی وجود دارد. چیدمان داخلی هر خانه نمایشی از سلیقه و احساسات طراح آن است. دکوراسیون داخلی ماند حلقه ای عمل می کند که سبب اتصال معماری و هنر طراحی داخلی می شود.
برای چیدمان داخلی از سبک خاص استفاده می شود. به عنوان مثال در دکوراسیون داخلی مدرن از وسایل کمی در چیدمان استفاده می شود اما در چیدمان سنتی میزان وسایل چیدمان بیشتر و نوع مبلمان نیز برای نمایش تجمل و زیبایی به کار می رود. سبک های بکار رفته درچیدمان داخلی عبارتند از: سبک مراکشی، سبک چینی، سبک هندی، سبک اسپانیایی سبک انگلیسی، سبک مصری، سبک ژاپنی، سبک سوئدی و سبک فرانسوی. امروزه برای طراحی داخلی ساختمان از مدل های ترکیبی استفاده می شود. تا علاوه بر زیبایی چشم نواز باشد و فضای داخلی ساختمان را از حالت یکنواختی خارج کند.
رعایت فاصله مناسب مبلمان و اجزای زینتی از دیوار ها یا ستون ها
تهیه وسایل دکوراتیو خاص و زیبا
نمایش شخصیت خود در حین چیدمان
استفاده از رنگ مشکی
تعیین ارتفاع مناسب برای نصب تابلوها
نورپردازی مناسب
عدم استفاده از وسایل دکوراتیو فراوان
قراردادن فضای مناسب برای مهمان ها در حین چیدمان وسایل و مبلمان
انتخاب ارتفاع مناسب برای نصب پرده ها
تناسب رنگ در دکوراسیون
انتخاب وسایل، مبلمان و چیدمان آنها در منزل بسیار مهم است. نکته عمده ای که در زیبای تاثیر دارد تناسب رنگ است. شما باید از رابطه رنگ ها آگاه باشید. در چیدمان باید از رنگ هایی استفاده کرد که یکدیگر را تکمیل می کنند. نباید انتخاب رنگ به گونه ای باشد که تمرکز بر قسمت خاصی از منزل باشد. شما نباید در چیدمان منزل تنها از یک رنگ خاص استفاده کنید. اما رنگ ها باید به گونه ای باشد که انرژی، خلاقیت و روح زندگی شما را نشان دهد. برای انتخاب رنگ در دکوراسیون باید به مکان نیز توجه داشت. برای مثال شما از رنگ هایی که در اتاق نشیمن استفاده می کنید نمی توانید برای اتاق خواب نیز استفاده کنید. انتخاب رنگ برای اتاق خواب باید به گونه ای باشد که آرامش را به فرد القا کند.
رعایت تناسب رنگ در چیدمان
در انتخاب الگوهای مناسب رنگی برای چیدمان منزل یا داخل ساختمان ها می توانید سه الگو را مد نظر قرار دهید:
الگوی تن های مختلف رنگی: شما در این الگو از طیف های مختلف یک رنگ استفاده می کنید. طیف ها یمختلف از یک رنگ حالت سایه روشن رنگی را برای شما تداعی می کند.
الگوی هماهنگ: در این الگو کنتراست رنگی پایین است. گذشت زمان سبب دلزدگی شما از رنگ ها نمی شود. این الگو آرامش را برای شما تداعی می کند. کاربرد این الگو برای فضا های غیر رسمی مناسب تر است. برای دکوراسیون اتاق خواب می توانید از این الگوی رنگی استفاده کنید.
انتخاب رنگ مناسب برای اتاق خواب
الگوی مکمل: بالاترین کنتراست رنگی بین انواع الگوها را در الگوی مکمل مشاهده خواهید کرد. شدت بالای کنتراست ممکن است در طولانی مدت سبب خستگی شما از این ترکیب رنگ شود. استفاده از این اگو برای مکان ها و فضاهای رسمی مناسب تر است.