آشنایی با حیوانات و لوازم حیوانات خانگی

پت یا حیوان خانگی به حیوانی گفته می شود که به جای زندگی در محیط طبیعی مخصوص به خود در خانه نگهداری می شود. هدف از نگهدار بسیاری از حیوانات خانگی ایجاد سرگرمی برای صاحب و برخورداری از امکانات و حفاظت مناسب برای حیوان است. در برخی موارد پزشکان و روانشناسان برای درمان برخی بیماری های روحی مانند افسردگی توصیه به نگهداری حیوانات خانگی مانند سگ یا گربه دارند. زیرا حیوانات خانگی برای این افراد نقش یک دوست، همراه و پرستار را بازی می کنند. گاهی اوقات در انجام امور خانه نیز به او کمک می کنند. در بسیاری از کشورها اقدام به تربیت حیوانات خانگی برای مراقبت و همراهی معلولی می کنند. پت ها یا حیوانات خانگی به هفت دسته مختلف تقسیم می شوند. اما در میان همه این حیوانات سگ ها و گربه ها طرفداران بیشتری دارند. برای آشنایی با حیوانات و لوازم حیوانات خانگی کافی است این مقاله را تا انتها بخوانید.

دسته های مختلف حیوانات خانگی

حیوانات خانگی

بسته به علاقه یا گاهی نیاز افراد مختلف حیوانات خانگی متفاوتی را نگهداری می کنند. همانطور که گفته شد برای سهولت معرفی حیوانات خانگی آنها را در هفت دسته تقسیم می کنند. این هفت دسته عبارتند از:

  1. پستانداران کوچک مانند سگ، گربه، همستر، موش، جوجه تیغی، سنجاب، خرگوش و …
  2. پستانداران متوسط مانند میمون ها، لمورها و …
  3. پرندگان زینتی مانند قناری، طوطی، بلبل، مرغ عشق، فنچ و …
  4. ماهیان آکواریومی
  5. پرندگان شکاری مانند شاهین، عقاب، قرقی و …
  6. خزندگان و دوزیستان مانند مارها، لاک پشت، قورباغه، سمندر و ….
  7. بندپایان بی مهره مانند خرچنگ، عنکبوت، عقرب و …

بر اساس قوانین حمایت از محیط زیست افراد تنها مجاز به نگهداری آن دسته از حیواناتی هستند که بتوان آنها را به یکی از دسته های فوق نسبت داد.

12 300x224 - ابزار و غذای حیوانات
آشنایی با حیوانات و لوازم حیوانات خانگی

فواید نگهداری از حیوانات خانگی 

نگهداری حیوانات خانگی

  • کاهش احساس تنهایی: مهمترین رنج در دنیای امرو احساس تنهایی است. نگهداری از حیوانات خانگی تا اندازه ای توانسته در کاهش احساس تنهای در انسان ها موثر باشد. حیواناتی مانند سگ و گربه به دلیل درک عواطف آنان و پاسخ مناسب به آن بهترین گزینه ها برای کاهش احساس تنهایی بشر هستند.
  • القای احساس آرامش: تحقیقات زیادی ثابت کرده اند که نگهداری حیوانات خانگی نقش مهمی در کاهش استرس و فشارهای روحی دارند. نگهداری حیوانات و تعامل با آنها سبب کاهش هورمون کورتیزول و افزایش هورمون سروتونین در بدن می شود. همین امر نیز سبب کاهش فشارهای عصبی افراد می شود.
  • ایجاد حس مسئولیت پذیری: نگهداری از حیوانات خانگی سبب افزایش مسئولیت پذیری افراد می شود. وقتی فرد به خوبی از عهده نگهداری حیوانات خود برآید این مورد سبب افزایش احساس اعتماد به نفس در او می شود. وقتی مسئولیت نگهداری از حیوانات به فرزندان سپرده می شود. برنامه منظم برای نگهداری، تغذیه و مراقبت از حیوانات سبب افزایش مسئولیت پذیری در آنان خواهد شد.
  • کمک به بهبود بیماری های روحی و روانی: تحقیقات نشان داده اند که نگهداری از حیوانات خانگی در کاهش علایم افسردگی بیماران نقش بسزایی داشته است. تنش های روحی در افراد مبتلا به اختلالات روانی با نگهداری از حیوانات کاهش یافته است. اخیرا نیز در درمان کودکان مبتلا به اختلال اوتیسم استفاده و نگهداری از حیوانات به عنوانی یک گرینه درمانی موثر شناخته شده است.
  • تاثیر مثبت بر فشار خون و عملکرد قلب: مطالعات نشان داده افرادی که حیوانات خانگی مانند گربه و سگ را نگهداری می کنند کمتر به عارضه های قلبی مبتلا می شوند. ئ فشارخون این افراد در حالت نرمال قرار دارد. در آزمایشی بر روی کودکان مبتلا به اختلالات فشار خون مشاهده شده هنگامی که این کودکان گربه ها را نوازش می کنند، نوسانات فشار خون آنها کاهش می یابد.
  • افزایش علاقه و محبت در خانواده: در بسیاری از موارد مشاهده شده است نگهداری حیوانات خانگی سبب افزایش محبت در خانواده به ویژه در میان کودکان بوده است. کودکان در حین نگهداری از حیوانات سلامت روانی بهتری خواهند داشت. همین مورد سبب افزایش عشق و محبت در وجود آنها میشود. و این علاقه و عشق به سایر افراد خانواده نیز منتقل میشود.

معایب نگهداری حیوانات خانگی

  • افزایش و شدت یافتن آلرژی: اگر در خانه ای که حیوانات خانگی نگهداری می شود افراد یا کودکان مبتلا به حساسیت وجود داشته باشد ممکن است حساسیت افراد تحریک شود. تماس با مو، بزاق، تنفس و دفعیات حیوانات خانگی می تواند سیستم ایمنی افراد را تحریک کند. این تحریک به تشدید آلرژی منجر می شود. آلرژی هایی که در هنگام تماس با حیوان خانگی بروز می یابد به شکل سرفه های مکرر، خارش و سوزش چشم ها است. این علایم در کودکان ممکن است به صورت کهیر یا خارش پوست نیز ظاهر شود.
  • افزایش احتمال خطر توکسوپلاسموز: توکسوپلاسموز نوعی بیماری انگلی است. این بیماری در اثر تماس با مدفوع حیوانات خانگی یا حتی پخش شدن این فضولات در محیط زندگی ایجاد می شود. احتمال ایجاد این بیماری در حیوانات خانگی که کاملا در محیط خانه نیستند و برای گردش به خارج از خانه می روند بیشتر است. این انگل پس از ورود به بدن می تواند در غدد لنفاوی و سیستم مغزی انسان سبب تشکیل تومور شود. گاهی اوقات حمله های تشنجی نیز به دنبال خواهد داشت.
  • احتمال ابتلا به بیماری انگلی و باکتریایی: کمپیلوباکتر نام بیماری باکتریایی است که می تواند انسان را در اثر تماس با سگ آلوده کند. علایم ناشی از این بیماری شامل عفونت های دستگاه گوارش، اسهال، تب، درد در ناحیه شکم، تهوع و استفراغ است. یکی دیگر از بیماری های باکتریایی که انسان از طریق تماس با سگ به آن مبتلا می شود لپتوسپیروز است. این بیماری باکتریایی سبب بروز علایمی مانند بیماری آنفولانزا می شود. علایم این بیماری عبارت است از: تب ناگهانی، سردردهای شدید، قرمزی چشم، درد عضلانی و خستگی. تماس با سگ ها علاوه بر بیماری های باکتریایی سبب ابتلا به نوعی بیماری انگلی به نام لیشمانی در انسان می شود. این بیماری از طریق ایجاد زخم هایی در ناحیه پوست بدن تشخیص داده می شود. اما اگر واکسن های حیوانات خانگی به موقع تزریق شود و مراقبت های بهداشتی نیز به خوبی صورت بگیرد احتمال خطرات و ابتلا به بیماری های انگلی و باکتریایی کاهش می یابد و در بسیاری از مواقع به صفر می رسد.

نکات مهم در نگهداری از حیوانات خانگی

واکسیناسیون منظم حیوانات خانگی برای پیشگیری از ایجاد بیماری

  1. دقت کافی در برنامه های درمانی و تزریق به موقع واکسن های آنها
  2. عدم نگهداری حیواناتی مانند گربه و سگ در اتاق افراد مبتلا به آلرژی
  3. شستشوی مرتب دستها بعد از تماس با حیوانات خانگی
  4. نظافت و گردگیری دائمی خانه
  5. در صورت وجود فضولات سگ و گربه در باغچه و یا حیاط خانه آن را از دسترس کودکان دور کرده و به سرعت آن محل را تمیز کنید.
  6. مراجعه منظم به دامپزشک و بررسی سلامت حیوانات خانگی.

پیش از انتخاب یک حیوان خانگی باید در مورد شرایط نگهداری آنها تحقیق کنید. سپس بررسی کنید آیا شما شرایط و زمان لازم برای نگهداری از یک حیوان خانگی را دارید. سپس اقدام به خرید و نگهداری از حیوانات خانگی کنید.

13 300x182 - ابزار و غذای حیوانات
آشنایی با حیوانات و لوازم حیوانات خانگی

لوازم حیوانات خانگی

فروشگاه لوازم حیوانات خانگی

با توجه به نوع حیوان خانگی، لوازم حیوانات خانگی متفاوت است. اما عمده و مهمترین لوازم حیوانات خانگی عبارت است از:

  • غذای حیوانات خانگی
  • جای خواب
  • محل دفع مدفوع
  • قلاده
  • قفس برای پرندگان و باکس برای حمل حیواناتی مانند سگ و گربه و …
  • اسباب بازی
  • وسایل بهداشتی (مانند ضد کک و ضد کنه، وسایل مراقبتی دندان سگ، برس، شانه، سشوار، خوشبو کننده، پرزگیر، ناخن گیر، شامپو و …)

 

ابزار و غذای حیوانات

دکمه بازگشت به بالا